TED Konya Koleji, gerek sahip olduğu öğrenci ve kullanım kapasitesi gerekse içerdiği tesisler yönünden örnek gösterilecek nitelik ve ölçekte bir eğitim kurumudur. Bu kurum formel eğitimin verildiği bölümlerin yanı sıra; sosyal – kültürel – sportif etkinliklere de en geniş imkanları sağlayan çağdaş bir eğitim – kültür ortamı olarak 18 yıldır hizmet vermektedir.

2001 – 2002 öğretim yılında fiilen eğitim – öğretim faaliyetlerine İlköğretim okuluyla başlayan TED Konya Koleji, 2004/2005 öğretim yılında da Yabancı Dille Eğitim Yapan Özel Anadolu Lisesini öğretime açmıştır. Aynı kampüs içinde 8 yıl eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür.

2009 – 2010 eğitim – öğretim yılının ikinci yarısında 08.02.2010 tarihinde Sille Yolu üzerindeki yeni kampüsünde faaliyetlerini devam ettiren TED Konya Koleji; Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Lise Binalarında, Teknolojik ve Modern donanımlara sahip 24 kişilik Sınıflar, Yemekhane, Spor Salonu ile Bale ve Cimnastik Salonu, Açık Voleybol ve Basketbol Sahaları, Resim ve Müzik Atölyeleri, Bilişim Teknolojisi Laboratuvarı, 3D Teknoloji Sınıfı, Etüt Salonları, Toplantı Odaları, Kütüphane ve Konferans Salonu, TED Store, Revir ve Anaokulu Çocuk Parkı ile 14.500 m2 alan üzerine kurulmuştur.

TED Konya Koleji Özel Anaokulu

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan “Okul Öncesi Eğitim Öğretim Programı” na uygun ve paralel olarak TED Genel Merkez tarafınca hazırlanan 3 – 6 yaş eğitim öğretim yaklaşımlarından oluşan program eşliğinde eğitim ve öğretim verilmektedir. Anaokulu binamızda; 3 derslik, Fen-Matematik Laboratuvarı, İngilizce Sınıfı, Spor – Drama Sınıfı, Uyku – Sinema Terapi – Müzik – Görsel Sanatlar Sınıfı ve Materyal Odası ve çocuklarımızın güzel havalarda hoşça vakit geçirmeleri için bir Çocuk Parkı  bulunmaktadır.

TED Konya Koleji Özel İlkokulu

Milli Eğitim Bakanlığının öngördüğü “İlkokul Programı” eşliğinde eğitim-öğretim uygulanmaktadır. Ayrıca okulumuzda İngilizce ve Almanca yabancı dil eğitimi verilmektedir. İlkokul binamızda; 8 derslik ile Yabancı Dil Laboratuvarı, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı, Bilişim Teknolojisi Laboratuvarı, Görsel Sanatlar, Müzik ve Teknoloji Tasarım Derslikleri, İlkokulun kullandığı (1 – 4.sınıf) Kapalı Spor Salonu bulunmaktadır.

TED Konya Koleji Özel Ortaokulu

Milli Eğitim Bakanlığı`nın öngördüğü “Ortaokul Programı” eşliğinde eğitim öğretim uygulanmaktadır. Ayrıca okulumuzda İngilizce ve Almanca yabancı dil eğitimi verilmektedir. Ortaokul binamızda; 13 derslik ile Yabancı Dil Laboratuvarı, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı, Bilişim Teknolojisi Laboratuvarı, Görsel Sanatlar, Müzik ve Teknoloji Tasarım Derslikleri, Ortaokulun kullandığı (5 – 8.sınıf) Kapalı Spor Salonu bulunmaktadır.

TED Konya Koleji Özel Anadolu Lisesi

Özel Anadolu Lisesi statüsünde eğitim veren, öğrencilerini her yönüyle donanımlı biçimde yetiştiren bir kurumdur. Lise binamızda; 13 Derslik, Yabancı Dil Laboratuvarı, Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarları, Dil Sınıfı, 3D Teknoloji Sınıfı ve öğrencilerimizin eksikliklerinin tamamlanması amacıyla oluşturulmuş Etüt Salonları, İlköğretim birinci kademeyle birlikte kullanılan Kapalı Spor Salonu bulunmaktadır.

Günlük Rutin: Sabah 09.00’da başlayan eğitim öğretim süreci 16.10`a kadar devam eder.