Okulumuz; Anadolu lisesi  statüsünde öğretim yapan, haftada 45 saatlik program uygulayan ve Konya`nın kültür merkezlerinden Sille yakınlarındaki kampüsünde faaliyetlerine devam eden çağdaş bir eğitim kurumudur.

Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına bağlı, sosyal sorumluluk bilincine sahip, en az bir yabancı dil bilen ve bunu yaşamında etkili bir şekilde kullanan, özgüveni yüksek, çevreye duyarlı, yüksek ahlaklı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen TED Konya Koleji, aynı zamanda bilim-kültür, sanat ve spor alanlarının yanı sıra akademik başarılar sağlayacak ortamlarda geleceğin lider vatandaşlarını topluma sunmayı hedeflemektedir.

Öğrencilerimizin üniversitede hedefledikleri bölümlere girebilmeleri ve seçtikleri meslek dalında başarılı olabilmeleri için, alan dersleri ağırlıklı bir seçim yapılarak oluşturulan sınıflarımızda, yeterlilikleri Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi tarafından onaylanan öğretmenlerimiz, bilgi ve birikimlerini öğrencilerimizle özverili bir şekilde paylaşmaktadır.

Okulumuzda müfredat programına ilave olarak ek çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan sınavların sonuçlarına göre tespit edilen eksiklikler, ders öğretmenleri ve etüt öğretmenleri tarafından gün içinde, okul çıkışında ve hafta sonunda tam öğrenme amaçlı çalışmalar yapılarak giderilmektedir.

Yabancı dili kendine meslek edinmek isteyen öğrencilerimiz için, dil öğrenimi ağırlıklı sınıflarımızda İngilizce ve Almanca dersleri  yoğun bir şekilde uygulanmaktadır.

Ayrıca okulumuzda 3D sınıfı mevcut olup  Fen Bilimleri, Matematik ve Geometri dersleri konu kapsamlarına göre burada da  işlenmektedir.

Eğitim, bir ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasında anahtar bir öneme sahiptir. Bu düşüncemize katılan tüm velileri, bizleri daha iyi tanıyabilmeleri ve ayrıntılı bilgi alabilmeleri için kurumumuza davet ediyoruz.